Za moje sestre s bosnjakinje..

Zene su poput jabuka na stablima. Najbolje se nalaze na vrhu stabla. Muskarci ne zele doci do najboljih, jer se boje da ce pasti i ozlijediti se.

Umjesto toga, uzimaju truhle jabuke koje su pale na zemlju, i koje, iako nisu tako dobre, do njih lakse dodju. Zato jabuke koje se nalaze na vrhu stabla, misle da s njima nesto nije u redu, dok su zapravo one posebne.


Jednostavno moraju biti strpljive i cekati da pravi muskarac dodje, onaj koji je tako hrabar da se popne do vrha stabla zbog njih. Ne smijemo pasti da nas dohvate, tko nas treba i voli napravit ce SVE da dodje do nas.

* Zena je izasla iz rebra muskarca, a ne iz nogu da bude gazena, niti iz glave da bude nadmocna.

* Nego sa boka da bude jednaka, ispod ruke da bude zasticena, i blizu srca da bude voljena. Nista nije bez smisla Imam oci za svjetlo...za zelenilo proljeca i bjelinu snijega...za sivilo oblaka i plavetnilo neba...za zvijezde u noci i za nevjerovatno cudo...Da me okruzuje toliko fini ljudi..


Usta imam da govorim dobre rijeci na koje drugi ceka...usne imam za poljubac, ruke da njezno i s ljubavlju pruzim siromahu kruh i utjehu... Imam noge da krenem prema bliznjemu...i srce...za ljubav, toplinu-za one koji zive u samoci.Imam tijelo da se priblizim drugima.Bez tijela ne mogu nikamo. Nista nije bez smisla. Sve ima svoje duboko znacenje.