Rad za islam počinje u porodici

Svi mi smo svjedoci buđenja ummeta (sahve) i povratka islama na svjetsku scenu i sve nas raduje pomoć kojom je Allah počastio one koji u Njega čvrsto vjeruju, povećavajući im time uputu.

To neprijatelje islama nije ostavilo ravnodušnim, iz dana u dan oni šire propagande i laži o vjeri, a imaju i posebne centre koji izvještavaju o opasnostima islamskog buđenja i prave planove suprotstavljanja tome.

Ovo veliko i veličanstveno buđenje (sahva) našlo se u srcima i dušama mnogih mladića čiji su trud i nastojanje ogromni i svaki od njih govori: "Čeznem i žudim za širenjem islama.’’

Islam će sigurno doživjeti nekadašnji uspon zalaganjem pojedinca koji će prvenstveno djelovati na vlastitu dušu, a zatim na društvo oko sebe. Skoro da nema muslimana kojem se u glavi nije javila misao i čežnja o usponu islama.

Međutim, postavlja se važno pitanje: Koji je prvi korak ka ovom velikom cilju? Kaže se da putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom! Pa koji je to korak? Porodica (kuća).

Islam je porodici odredio visoko mjesto koje se mora poštovati tako što će se voditi briga o njoj i unutar nje stvarati pozitivna atmosfera.

Eventualna nezainteresiranost i nemaran odnos prema porodici mogu imati katastrofalne posljedice.

Primijetit ćemo da najmoćnije i najbogatije države kada žele propagirati i promovirati vlastita ubjeđenja i ideologiju, regrutiraju na hiljade propagatora koji pozivaju onome što smatraju da je najbitnije.