KVZ.»DŽEMAT IZET NANIĆ»

DORNBIRN

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

 

11. rebiu-l- ahir 1439.H. / 29. decembar 2017. god.

 

Hutba napisao hfz.Midhat ef. Sejfić

 

POČETAK KRAJA

 

Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova. Neka su salavat i selam na Poslanika Muhammeda, a.s., njegovu časnu porodicu, ashabe i sve sljedbenike.

Braćo moja u dini Islamu! Nedavno je jedna izdavačka kuća u Emiratima izdala Mushaf u kome, umjesto sura El-Isra', piše sura Beni Israil. To je izazvalo negodovanje od strane muslimana, ali i reakciju uleme s druge strane, koja je odobrila navedenu izmjenu, jer sura El-Isra', kao i nekolicina drugih sura u Kur'anu, ima dva imena. Njeno drugo ime je Beni Israil.

Ova sura nosi ime ''Sinovi Israilovi'' zbog ajeta s početka sure, koji govore o njima. U njima Svemogući Allah poručuje: ''I Mi smo u Knjizi objavili sinovima Israilovim: 'Vi ćete doista dva puta nered na Zemlji učiniti i preko mjere oholi postati. I kad dôđē vrijeme prve od dvije prijetnje, poslat ćemo protiv vas robove Naše, silno moćne, oni će uzduž i poprijeko zemlju vašu pregaziti.' I ta prijetnja se ispunila. 'Zatim ćemo vam dati pobjedu protiv njih i pomoći ćemo vas imecima i sinovima i učinit ćemo vas brojnijim. Sve što činite – činite sebi, i dobro i zlo. – A kad dôđē vrijeme druge prijetnje, poslat ćemo ih da na licima vašim tugu i jad ostave i da u Hram, kao i prvi put, ponovo provale i da sve što osvoje do temelja poruše.''' (4-7.)

Navedeni ajeti govore da je Uzvišeni Allah u Tevratu najavio da će sinovi Israilovi dva puta imati vlast, to jest, državu, i da će se u toj vlasti mnogo uzdići i uzoholiti, nakon čega će Uzvišeni Allah poslati na njih Svoje robove, koji će im vlast oduzeti i državu porušiti.

Povijest govori da su sinovi Israilovi prvi put imali vlast i državu u vrijeme Davuda, a.s., i njegovog sina Sulejmana, a.s., te da se nakon njihove smrti sve počelo lagahno rušiti. Prvo su se podijelili na dvije države – Izrael i Jehuzu, koje su potom nestale. Upravo je Jehuzu, koja je duže trajala, 586. godine p.n.e. zauzeo Babilonski vladar Nabukodonosor, koji je ušao u Jerusalem i sravnio ga sa zemljom. To je bilo ispunjenje prve Allahove, dž.š., prijetnje.

Nakon toga su se, kroz period od preko dva milenija, sinovi Israilovi davranisali, narodili i kroz razne saveze ojačali, da bi 1948. godine po drugi put dobili vlast i državu. Potom su se u proteklih 70 godina lagahno uzdizali i oholili, da bi u ovom periodu dostigli vrhunac svoje oholosti, nakon čega se može očekivati samo krah i ispunjenje druge Allahove, dž.š., prijetnje.

Druga prijetnja će se ispuniti povratkom Isa'a, a.s., i njegovim obračunom sa prokletim Dedžalom i židovima, čemu će, opet, prethoditi veliki rat, koga je u hadisima najavio Muhammed, a.s. Naime, on je najavio da će se muslimani prvo razjediniti i oslabiti, a potom pod vođstvom Imama Mehdija ponovo ujediniti, a zatim se udružiti sa kršćanima protiv zajedničkog neprijatelja, te na kraju ostvariti pobjedu.

Braćo moja! Moja namjera danas nije da vas uplašim, nego da objasnim stanje u svijetu i njegovu pozadinu, zbog čega, nažalost, niko neće imati želju da se raduje novoj 2018. godini, nego će ljudi jedni drugima čestitati krizu i sretan novi strah. (Merry crisis und happy new fear!)

Naime, kako su vojni analitičari još prije par godina najavili, 2018. godina bi trebala biti godina velikih razaranja. Da je to moguće, govori masovno naoružavanje u svijetu, te često izvođenje vojnih vježbi, parada i raketnih testiranja. To, opet, govori o želji evangelista da izazovu veliki rat poznat kao Armageddon, nakon kojeg bi se, po njihovom učenju, Isus trebao vratiti na zemlju i sa katolicima uspostaviti Nebesko kraljevstvo.

Ko su, ustvari, evangelisti? To su katolički fundamentalisti, koji su, nezadovoljni radom katoličke crkve i pape, u 18. stoljeću osnovali svoj pokret, kao ogranak protestanske crkve. Oni su sredinom 19. stoljeća osnovali kršćanski cionizam, koji je bio osnova za kasnije osnivanje židovskog cionizma. U središtu njihovog učenja je bilo ponovno osnivanje države Izrael, a potom i okupljanje svih židova u toj državi, jer tek tada će se Isus vratiti, a zalutali židovi prihvatiti kršćanstvo. Radi toga oni izazivaju sve svjetske krize i ratove i u najvećoj mjeri pomažu židovskim cionistima da ostvare svoje planove. Radi toga su 1850. izmislili i u Bibliju ubacili termin Armageddon, za koga se svakog dana svim sredstvima nestrpljivo pripremaju. Međutim, njihov problem jeste što židovi očekuju da će izgradnjom Izraela te naseljavanjem židova i bitkom Armageddon proizvesti dolazak Davuda budućnosti, odnosno, Dedžala, koji će zavladati svijetom.

Dakle, sve govori o blizini dolaska velikih predznaka Smaka svijeta, pri čemu priznanje Jerusalema kao glavnog grada Izraela predstavlja čin početka kraja, jer se time, ustvari, Jerusalem otima od muslimana. Par zemalja je to učinilo direktno, a Evropa je to učinila indirektno izjavom da priznaje Jerusalem kao glavni grad i Izraela i Palestine, što je nemoguće. Jer, ne može jedan grad biti glavni grad dviju država, pogotovo što Palestinu kao državu niko ne priznaje.

Zbog toga, braćo moja, pozivam sebe i vas da se u 2018. godini držimo Allahovog užeta – Allahove vjere Islama i našega džemata.

 

Molim Dragog Allaha da nam pomogne da hairli prebrodimo nadolazeće oluje. Amin.

Pocetak kraja.doc
Microsoft Word Dokument 38.5 KB