U subotu 05.12.2009 održan je prvi „Bajramski turnir“ u malom nogometu i šahu u organizaciji KVZ “Izet Nanić“ Dornbirn.

U malom nogometu učešće je uzelo dvanaest ekipa koje su se takmičile u dvije grupe.Želimo istaći da je ovo po prvi put da naš Džemat organizuje ovakvu sportsku manifestaciju,na kojoj smo ponosno predstavili po prvi put ekipu našeg Džemata koju je predvodio Senad Brkić i koja je zauzela treće mjesto.

Dodjeljeni su pokali za prva četiri mjesta,najboljeg golmana,najboljeg igrača i Fairplay pokal.

Redoslijed osvojenih mjesta:

1.Džemat Innsbruck

2.F.K.Podrinje

3.Džemat „Izet Nanić“

4.SD Sloboda

Najbolji golman Firat Savura iz ekipe F.K.Podrinje

Najbolji igrač Gluhačević Deni iz ekipe F.K.Podrinje

Fairplay pokal dodjeljen je ekipi Džemat Innsbruck

Želimo da se zahvalimo svim učesnicima fudbalskog turnira koji su se sportski natjecali i svim našim Džematlijama koji su pomogli u organizaciji turnira.

Posebno se želimo zahvaliti Džematu iz Innsbrucka koji su našli vremena da se odazovu našem pozivu .Svojim ponašanjem na turniru a i poslije turnira bili uzor svim ostalim ekipama i sigurno su zaslužno sa sobom ponijeli dva najvrijednija pokala i u najboljem svijetlu predstavili svoj Džemat.

 

U šahovsko turniru učestvovalo je devet igrača koji su se natjecali do kasnih večernjih sahati. Kao što smo već naveli ovo je po prvi put da naš Džemat organizuje i šahovski turnir.Pored domaćih učesnika bila nam je čast da ugostimo četiri učesnika šahovskog turnira iz Džemata Kufstein .Nadamo se da ćemo imati priliku da uzvratimo ovakvu posjetu našim susjednim Džematima.

Najbolje rezultate su postigli slijedeći natjecatelji:

1 mjesto Hasović Rasim

2 mjesto Nesimović Kemal

3 mjesto Osmanovic Zehrudin

Iskrne čestitke upućujemo pobjednicima a ostalim učesnicima želimo više uspjeha u slijedećim natjecanjima.Želimo se zahvaliti našem Džematliji Elvedinu Crnkiću koji je u potponosti organizovao šahovski turnir i uspješno priveo kraju.

Organizator turnira KVZ “Izet Nanić“ Džemat Dornbirn želi se još jednom zahvaliti svim učesnicima turnira koji su se odzvali našem pozivu na naš prvi Bajramski turnir kao natjecatelji ili kao posjetioci turnira.Riječi pohvale pripadaju našim vrijednim džematlijama koji nisu ništa prepustili slučajnosti.

Da nas dragi Allah d.š. uputi na pravi put !

Allahu Svemogući, osnaži nas u našoj namjeri da se ujedinimo na istini i pravdi za naš narod!

Mahsuz sellam

Predsjednik Edin Dragolj

 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0

www.dzematizetnanic.com