Regionalno takmičenje iz vjeronauke na nivou medžlisa BKG Süd-West, Austrija

U nedjelju, 15.4.2018. godine održano je drugo po redu regionalno takmičenje iz vjeronauke na nivou medžlisa Kultne općine Jugo-zapad (BKG Süd-West). Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bio džemat Innsbruck na čelu sa Samir ef. Redžepovićem, koji su se maksimalno potrudili da ugoste takmičare, Imame-Mualime i roditelje, te da takmičenje prođe u najboljem redu. 

Takmičenje je organizirao i prigodnim obraćanjem otvorio glavni imam mr. Hasudin ef. Atanović. Na takmičenju je učešće uzelo devet džemata BKG Süd-West: Dornbirn, Feldkirch, Innsbruck, Kufstein, Spittal, Villach, St.Veit, Klagenfurt i Wolfsberg, sa ukupno 24 takmičara, koji su bili podijeljeni u tri grupe. Takmičari su pokazali odlično znanje iz oblasti Sire i time potvrdili da vole svoga Poslanika, a.s., ali su imali priliku i da se druže i prošire svoja poznanstva, te da se upoznaju sa još jednim, za njih novim, bošnjačkim džematom u Austriji. 

Nakon podne-namaza, svim takmičarima su podijeljene hedije, a potom je četveročlana komisija u sastavu: hfz. Midhat ef. Sejfić, Samir ef. Redžepović, Adem ef. Pehlić i Mehrudin ef. Hibić proglasila najbolje od najboljih. Muamer Smajlović, Maid Seferagić, Belma Berberović, Amna Memić, Halima Atanović i Esmir Lišić su osvajači prva dva mjesta po grupama, koji će predstavljati naš medžlis na državnom takmičenju na nivou Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji (IZBA).

Na kraju je glavni imam mr. Hasudin ef. Atanović čestitao svim učesnicima, pobjednicima poželio puno upjeha na državnom takmičenju, a domaćinu se zahvalio i poželio još puno ovako lijepo organizovanih manifestacija.