Učenici gimnazije u posjeti KSC.»Izet Nanić»

KVZ.»DŽEMAT IZET NANIĆ»
KVZ.»DŽEMAT IZET NANIĆ»

Nastavlja se uspješna saradnja našeg džemata sa javnim ustanovama. Na inicijativu jedne od polaznica mektebske nastave Aide Dragolj u posjeti su bili učenici drugog razreda više gimnazije ( Schoren ) iz Dornbirna .

U prijepodnevnim sahatima na čelu sa profesoricom Karin Peska   pristiglo je tridesetak učenika i učenica .Dobrodošlicu im je poželio predstavnik džematskog odbora , a potom informisao naše goste o našem džematu , upoznavajući ih u kratkim crtama o nastanku našeg džemata i njegovog razvoja u poslijednjih devetnaest godina.

Poslije uvodnog dijela sa nšim gostima smo obišli naše džamijske prostorije , gdje možemo sa zadovoljstvom reći da je pokazano veliko interesovanje o nama Bošnjacima i našoj vjeri. Zatim su uslijedila mnogobrojna pitanja od strane naših gostiju , na koja su dobili i adekvatne odgovore.

Kao što je u našem džematu ustaljena praksa, da se gost ugosti na najbolji način tako se desilo i ovog puta. Izuzetno vrijedno napomene jeste da su sve djevojke imale pirpremljne marame da se pokriju prilikom obilaska džamije. Uvjereni da smo ostavili lijep utisak na naše goste , zahvalili smo se na posjeti , istakli da su vrata našeg centra uvijek širom otvorena za ovakav vid saradnje i pozvali ih da i u budućnosti nastavimo ovakav vid saradnje.

Zahvaljujemo se profesorici etike Karin Peska na posjeti i dobroj saradnji .

 

                                                                                                                      Edin Dragolj

Kommentar schreiben

Kommentare: 0